Péče o podnos
Pryskyřice jako taková žádnou speciální péči nepotřebuje.
Jedná se o servírovací podnos, proto na něm ale není vhodné krájet ničím ostrým. Jednak byste poškodili povrch jako takový a jednak byste mohli kousek pryskyřice odštípnout. Pryskyřice je sice vhodná pro styk s potravinami, takže se nemusíte bát závadnosti, ale určitě byste nikde neradi nacházeli jakékoliv tvrdé části.
Podnos je dobré omývat pouze v ruce, nepoužívat myčku. Pryskyřici umývat jemným hadříkem nebo jemnou částí z houbičky, určitě ne hrubou částí, abyste povrch pryskyřice nepoškrábali.
Větší vlhkost a také teplotní rozdíly mohou podnosu způsobit deformaci, trhliny a zabarvení dřeva, proto jej zbytečně nevystavujte vysokým či nízkým teplotám.
Každá pryskyřice časem může zežloutnout, zvláště pak, pokud je vystavována slunečnímu záření. Výsledek není nijak výrazný ani na škodu, takto se chová každá pryskyřice.